Spausdinti

SodraAtkreipiame dėmesį, kad socialinio draudimo, valstybinių pensijų (nukentėjusiųjų, mokslininkų), kompensacijų už ypatingas darbo sąlygas, vaiko išlaikymo išmokų (alimentų) gavėjai, kurie iki 2018 metų buvo deklaravę gyvenamąją vietą „prie savivaldybės“, norėdami, kad ir toliau nepertraukiamai gautų šias išmokas, iki balandžio mėn. pabaigos, privalo deklaruoti savo gyvenamąją vietą arba kreiptis į seniūniją dėl įtraukimo į gyvenamosios vietos nedeklaravusių asmenų apskaitą.
Dėl Gyvenamosios vietos deklaravimo įstatymo pakeitimų, socialinio draudimo senatvės, netekto darbingumo (invalidumo), našlių ir našlaičių pensijas, maitintojo netekimo, ištarnauto laiko pensijas ir kompensacijas už ypatingas darbo sąlygas, valstybines pensijas (nukentėjusiųjų, mokslininkų), vaiko išlaikymo išmoką (alimentus) „Sodra“ gali skirti ir mokėti tik deklaravusiems gyvenamąją vietą arba įtrauktiems į gyvenamosios vietos nedeklaravusių asmenų apskaitą gyventojams.
Deklaruoti gyvenamąją vietą nesudėtinga: tą galima padaryti internetu, naudojantis Elektroniniais valdžios vartais arba atvykus į gyvenamosios vietos seniūniją.
„Sodros“ informacinis telefonas: 1883
Savivaldybių interneto svetainės: http://www.lsa.lt/nariai-savivaldybes/