Spausdinti

Vyriausybė liepos 25 d. pritarė naujai vienkartinių kompensacijų tvarkai už žemės servitutus, suteiktus tiesiant elektros linijas. Kviečiame prašymus dėl kompensacijos už servitutą teikti per savitarnos sistemą www.manogile.lt.
Už ką mokamos kompensacijos?
Už ESO įrengtus ar ketinamus įrengti skirstomuosius tinklus ar kitus elektros įrenginius operatoriui nepriklausančioje žemėje ar kituose nekilnojamuose daiktuose.
Kas gali gauti kompensaciją?
Vienkartinę kompensaciją turi teisę gauti tie žemės ar kitų nekilnojamųjų daiktų savininkai bei valstybinės žemės patikėtinis, kuriems priklausančioje nuosavybėje elektros energetikos objektų ir įrenginių įrengimui, eksploatavimui ir kitokiam naudojimui nustatomas servitutas.
Už kokį laikotarpį teikiamos kompensacijos?
• Pagal įstatymą nustatyti žemės servitutai
Atkreipiame dėmesį, kad kompensacija už praeitį bus mokama tik už tuos apribojimus, kurie atsirado dėl iki 2004 m. liepos 9 d. įrengtų elektros tinklų, kaip tai numatyta LR Elektros energetikos įstatyme (t. y. bus kompensuojama tik už pagal įstatymą nustatytus servitutus).
• Pagal sutartį nustatyti žemės servitutai
Vykdant tinklo plėtros projektus žemės savininkams bus kompensuojama ne tik už prarastą galimybę naudoti žemės sklypą pagal paskirtį, bet ir už patirtus nuostolius dėl iškirsto miško, sunaikintų pasėlių ar sodinių.
`
Elektroninį prašymą galite užpildyti savitarnos svetainėje (identifikacija per elektroninę bankininkystę / Valdžios vartus.
Jei negalite užpildyti prašymo formos per savitarnos svetainę, prašome atvykti į artimiausią klientų aptarnavimo centrą arba užpildyti popierinę prašymo formą ir atsiųsti paštu: AB „Energijos skirstymo operatorius", Aguonų g. 24, Vilnius
Prašymo forma
WWW.eso. Lt