Spausdinti

2019 11 25Šiandien, 2019 m.  lapkričio 26 d.  atvežtas ir pastatytas akmuo prie A. Nykos-Niliūno stendo. Apie 10 tonų sveriantis akmuo - Katinų šeimos  iš Griūčių kaimo dovana. Ačiū UAB „Šilinė“ vadovui V. Mateliui ir jo darbuotojams už pagalbą technika. Iš Savivaldybės Paminklotvarkos programos lėšų ant akmens 2020 m. bus išgraviruota paminklinė lenta. 2019 m. liepos 15 d. Utenoje buvo minimas Nemeikščių kaime (Utenos raj.) gimusio, vieno garsiausių XX amžiaus lietuvių išeivijos poetų Alfonso Nykos-Niliūno (1919–2015) gimimo šimtmetis. Poeto tėviškėje jo atminimas įprasmintas pastatytu stendu, kuriame atsispindi svarbiausi A. Nykos-Niliūno gyvenimo ir kūrybos momentai. Stendas pastatytas Paminklotvarkos programos lėšomis.
 A. Nykos-Niliūno atminimą 2016 m. gegužės 14 d. įamžino  Nemeikščių bendruomenė. Jos pastangomis gimtajame poeto kaime pastatytas stogastulpis, kurį išdrožė tautodailininkas Algirdas Kamliauskas.
  Poetas A. Nyka-Niliūnas yra palaidotas senosiose Utenos kapinėse, prie savo tėvų. ,,Palikit prie upės, šniokščiančios krauju, tuos namelius / ir tik numirt į juos pareit“ – tai eilutės iš ankstyvo poeto eilėraščio ,,Išeiti ir tik numirti čia sugrįžt“.

Tekstas Zenonos Valiukienės, nuotraukos Sauliaus Gaižausko.