Spausdinti

2023 04 15 Bendra MediumUtenos seniūnijoje aplinkos  švarinimo akcija  vyko 2023 m. balandžio 14-15 d. ir balandžio 21 d.

Balandžio 14 d. Utenos seniūnijos aplinkos švarinimo akcija prasidėjo prie Biliakiemio laisvalaikio centro. Šiukšlės buvo renkamos palei kelią nuo Biliakiemio iki Vijeikių ir Biliakiemio poilsiavietės.

Balandžio 15 dieną, šeštadienį, Vaikutėnuose vyko akcija ,,Darom – 2023“. Prie visuotinės tvarkymo akcijos prisijungė gausus dalyvių būrys. Darbavosi dvidešimt devyni dalyviai, iš jų šeši vaikai. Buvo tvarkomas Vaikutėnų parkas - surinktos šiukšlės, sugrėbti lapai, išgenėti medžiai. Sutvarkyta ir Parko gatvė - sugrėbti lapai, išgenėtos liepos. Kaip ir kasmet, buvo surinktos šiukšlės Dičiūnų miške, aikštelėje ir pakelė link Dičiūnų. Deja, niekada tuščiomis iš šio miško talkininkai negrįžta, „radiniai“ įprasti: plastikas, kibirai, buteliai, įvairūs popierėliai, kavos vienkartiniai puodeliai ir, aišku, padangos. Po švarinimosi darbų visi vaišinosi karšta šiupinyne ir arbata.

Balandžio 21 d. aktyviai vyko aplinkos tvarkymo darbai prie Pačkėnų poilsio parko, sporto aikštyno ir Pačkėnų bendruomenės namų.  Dalyvių registracijos sąraše – 17.  Talkoje plušėjo visi ir suaugę ir vaikai, darbo užteko visiems. Po akcijos visi dalyviai prie arbatos aptarė Pačkėnų krašto bendruomenės veiklas vasarai.

Nuoširdus Ačiū visiems, vietiniams ir svečiams, prisidėjusiems prie šios gražios akcijos!