Spausdinti

2018 08 21 Packenu stovykla2018 m. rugpjūčio 13–17 d. Pačkėnuose vyko vaikų dienos vasaros stovykla, kurioje kiekvieną dieną dalyvavo virš 30 vaikų iš Pačkėnų ir aplinkinių kaimų, penki vaikai iš Utenos. Stovyklos veiklas dalinai finansavo Utenos rajono savivaldybė ir rėmėjai VŠĮ „Gyvenam“. Daugelis vaikų stovykloje dalyvauja kasmet, tik vieni suauga ir išeina, o juos pakeičia paaugę mažieji draugai. Labai smagu, kad šiais metais prie stovyklos prisijungė mūsų kaimo naujakurių atžalos - tai Luknė Kaziūnaitė, Viltė Kirilovaitė su pusbroliu.
Pirmąsias dvi stovyklos dienas organizavo Pačkėnų krašto bendruomenė. Stovykloje savanoriais dirbo Monika Mickūnaitė, Deimantas Sakalys, Ignas Kazanavičius. Tai tie patys vaikai, prieš metus patys dalyvavę šiose stovyklose. Kaip sakoma, užaugo mūsų pamaina. Grupių vadovais sutiko padirbėti pačkėniškė Viktorija Trinkūnaitė ir uteniškė Modesta Jurkštaitė. Jaunimas savanoriavo pirmąjį kartą, todėl iš pradžių buvo šiek tiek nedrąsu, bet tai buvo visiems gera ir svarbi patirtis.
Stovyklautojai apsilankė Raganų muziejuje, piešė ant smėlio, pynė mandalas, gamino žolių mergaitę, žaidė žaidimus, sportavo. Numalšinti alkį į arbatinę vaikus kvietė Danutė Trinkūnienė.


Nuo trečiadienio stovyklos vairą perėmė savanoriai, vadovaujami VŠĮ „Gyvenam‘‘ direktorės Audros Bareikienės. Tai vilniečiai Kreta Bareikaitė, Jonė Buivydaitė, Živilė Mockevičiūtė, Guoda Tuinylaitė, Povilas Macijauskas, Kornelijus Samsonas, australietis Jeremy Barry Randall.
Kad stovyklautojams būtų įdomu ir vaikai turiningai praleistų laiką, vilniečiai ruošėsi keletą mėnesių - susiplanavo būsimas veiklas, ieškojo rėmėjų, įsigijo reikalingas priemones, sugalvojo stovyklos temą: pasaulio šalys.
Stovyklos laikas prabėgo labai greitai. Vaikai gavo gerumo, atlaidumo, bendravimo, tikėjimo ir pasitikėjimo savimi, atsakingumo, savarankiškumo ir kitas pamokėles, įgijo naujų draugų. Atėjo laikas atsisveikinti. Savanoriai padėkojo už nuostabų laiką praleistą kartu ir visiems vaikams įteikė po didžiulę knygą ,,Iliustruotą bibliją“. Bendruomenės pirmininkė padėkojo už išradingą ir nuoširdų bendravimą su vaikais, gebėjimą juos įtraukti į įvairias veiklas, gebėjimą perduoti gyvenimo vertybes ir įteikė po tradicinį Pačkėnų obuolinį sūrį.
Utenos seniūnijos seniūnas Saulius Gaižauskas padėkojo stovyklos vadovams, organizatoriams, rengėjams už nuoširdų darbą su vaikais ir visus stovyklos dalyvius pavaišino ledais.
Jei nebūtų rėmėjų, būtų sunku surengti ir tokias stovyklas vaikams. Ačiū už paramą rengiant stovyklą VŠĮ „Gyvenam“, visiems savanoriams, Utenos rajono savivaldybei, seniūnui Sauliui Gaižauskui.

Daugiau nuotraukų Pačkėnų krašto bendruomenės facebook.

Informacija Danos Žigienės, nuotraukos Danos Žigienės, Loretos Mikalauskienės