Spausdinti

20180924 bendras vaizdasRugsėjo 22-ąją Lietuva pasitiko į šalį atvykusį Romos popiežių Šv. Tėvą Pranciškų, šventėme baltų vienybės ir lygiadienio - kalendorinio rudens pradžią, o Pačkėnų krašto bendruomenė ir laisvalaikio centras organizavo šeimų sporto šventę ,,Sveiki, tvirti, laimingi“, kuri šiais metais buvo kiek kitokia.
Šventė prasidėjo iškilmingu Vyčio paminklo atidengimu prie bendruomenės namų. Tai jau trečias pačkėniškio Vidmanto Adomėno kūrinys Pačkėnų gyvenvietei grąžinti ir lietuvybei puoselėti ir Lietuvos 100-mečiui paminėti. Kaip ir minėjo autorius ,, ...viskas ateities kartoms...“. Tad ir paminklui atidengti buvo pakviestas autorius Vidmantas Adomėnas su anūkais Tilija ir Ignu.


Aidint visų susirinkusiųjų aplodismentams sveikinimo žodį tarė bendruomenės pirmininkė Dana Žigienė. ,,Nuo šiol ne tik Kaunas gali pasigirti turintys Vyčio skulptūrą, bet ir Pačkėnai, net dydžiu skiriasi mažai (pačkėniškių Vytis 2.50 m be postamentinio akmens).“
Vėliau visas gražus jaunimas, mamos, močiutės dalyvavo sportinėse smiginio, tritaškių rungtyse, linksmosiose estafetėse, kurias padėjo organizuoti vaikutėniškė Laima Zabarauskaitė.
Visų dalyvių laukė prizai ir siurprizai, o nugalėtojai buvo apdovanoti medaliais ir atminimo dovanomis.
Smiginio varžybose I vieta atiteko Domui Galvydžiui, II - Sandrai Sakalytei, III - Jurgitai Kazickienei. Smiginio rungtyje I vieta atiteko deimantui Sakaliui, II - Augustui Stankeliui, III - Sandrai Sakalytei.
Žvarbokas rudens vėjas neleido susirinkiusiems sėdėti ant suolelių, tad visi labai aktyviai dalyvavo linksmosiose estafetėse, o patys mažiausi irgi surado sau įdomios veiklos ir žaidimų.
Aktyviausi - Urtė Guigaitė, Auksė Narbuntaitė, Domilė Žigaitė, Lėjus Kaziūnas, Domas Galvydis, Dovydas Tamošiūnas, Ignas Kazickas, Elinga Gaižutytė ir Evelina Vizbaraitė, - apdovanoti atminimo dovanėlėmis.

Informacija Loretos Mikalauskienės, nuotraukos Danos Žigienės