Spausdinti

20181219 BendraLaikas prieš didžiąsias metų šventes visuomet yra ypatingas - žmonės gėriu dalijasi ne tik su pačiais artimiausiais žmonėmis, tačiau ir su tais, kurie stokoja pagalbos. Seniūnija kaip ir kiekvienais metais ruošėsi šiam gražiam iššūkiui. Organizuota labdaros vakarai, kreiptasi pas verslininkus paramos ir visa tai vainikavo organizuotas kalėdinis vakaras seniūnijoje.

Šioje popietėje apsilankė Rotary klubo prezidentas Dainius Tvarijonas. Rotary klubas finansavo dalinį delfinų terapijos kursą seniūnijos mažametei mergaitei, gyvenančiai Utenos seniūnijoje. Ši delfinų terapija labai reikalinga, o patiems tėvams tai didžiulė dovana šeimai. Šios terapijos reikalingumu ir veiksmingumu įsitikinę šeimos nariai ir gydytojai.

Vaikutėnų krašto bendruomenė organizuodama adventinių vainikų parodą - konkursą ir labdaros vakarą nutarė, kad vakaro metu surinktos lėšos, atskaičius patirtas išlaidas, bus skirtos Vaikutėnų seniūnaitijos gyventojai, kuriai reikalinga materialinė pagalba. Labdaros vakare surinktos lėšos - 300 eurų. Už šias lėšas nupirkta dviratis, drabužių, kuprinė, avalynė ir padovanota šios popietės metu.

Seniūnija sulaukė Medenių kaimo gyventojos Genės Baranauskienės, visos seniūnijos geriausios gaspadinės. Dovanėles, kalėdinius meduolius, finansiškai remiant Žydrūnui Surgailiui, iškepė Genė Baranauskienė su savo pagalbininkais: Danute Nosoviene, Alvydu Dragūnu ir Kristina Tumėnaitė.

Ačiū visiems, prisidėjusiems prie gerumo akcijos!

Informacija Rimos Petrošienės, nuotraukos Zenonos Valiukienės