Spausdinti

2019 m. liepos 20 d. vyko tradicinė Vaikutėnų kaimo šventė. Skelbdama šventės atidarymą, renginio vedėja Laura Berniūnienė pakvietė sudainuoti Vaikutėnų himną. Šventėje pasveikinti garbaus amžiaus jubiliatai -  90 metų jubiliejų šiais metais švęsianti Amalija Urbanavičienė iš Droničėnų kaimo, kuri  dėl sveikatos atvykti į šventę negalėjo, 80 metų jubiliejus šiais metais švenčiantys vaikutėniškiai Elena Ramutė Raslanienė, Vanda Mickonienė, Anisija Gadienė ir Stanislovas Vaškevičius, Elvyra Teresė Židulienė ir Pranciškus Norkūnas Iš Katlėrių kaimo, Vytautas Karvelis iš Jotaučių kaimo. Utenos seniūnijos seniūnas Saulius Gaižauskas sveikino jubiliatus užrišdamas šventines juostas, o Vaikutėnų seniūnaitijos seniūnaitė Jūratė Bliuvienė įteikė gėles ir dovanas. Sukaktuvininkams visi sudainavo ilgiausių metų. Prisiminti ir išėjusieji Anapilin, jų atminimą pagerbint tylos minute.
Labiausia nusipelnusioms Vaikutėnų sportininkėms Laimai  ir Aldonai Zabarauskaitėms, Sinilgai Bartašiūtei, Laurai Celiešiūtei Utenos seniūnijos seniūnas įteikė medalius ir pakvietė stipriausius sudalyvauti giros vertimo rungtyje. Po įnirtingos kovos piniginį prizą laimėjo Žilvinas Juzėnas. Vaikutėnų krašto bendruomenės pirmininkė Ligita Žigelienė negailėjo gražių padėkos žodžių visiems dalyviams ir organizatoriams. Tautodailininkas Vytautas Šemelis paskelbė aukcioną savo kūriniui - Rūpintojėliui su gandrais, išdrožtam šios šventės progai. Vytauto Šemelio kūrinį įsigijo Mindaugas Braukyla.
Vaikams įrengtame  žaidimų kiemelyje netrūko įvairių atrakcijų: iš karoliukų vėrė apyrankes, mėtė į krepšį, išbandė basų kojų takelį, šokinėjo ant pripučiamų batutų, bendravo su Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnais, uždavinėjo įvairius klausimus saugumas kelyje tema, džiaugėsi Lietuvos policijos simbolio Amsiaus draugija. Vaikutėnų bendruomenė dalyvauja projekte „Eismo saugumas bendruomenėse“, kurio tikslas eismo dalyvių saugumas, todėl vaikučiai su tėveliais šia tema piešė ant akmenukų ir popieriaus.

Visą savaitę prieš šventę Vaikutėnuose vyko įvairios sportinės varžybos, kurių nugalėtojai šventės metu apdovanoti medaliais ir prizais. Sporto mylėtoja, aktyvi bendruomenės narė Laima Zabarauskaitė paskelbė varžybų nugalėtojų pavardes ir pakvietė ištvermingiausius registruotis į sportinę rungtį „Saugus gyvenimo draugės nešimas“. Varžėsi  keturios dalyvių poros, užsivilkę saugaus eismo liemenes. Šioje, daug džiugių akimirkų suteikusioje rungtyje, trečiąją vietą laimėjo Gerda  ir Alvydas, antrąją Meda ir Kazimieras, nugalėjo Taja ir Mykolas.
Bene daugiausia dėmesio sulaukė visą vakarą vykusi šventinė loterija.  Simbolinį 1 euro mokestį sumoėjusių loterijos dalyvių laukė puikūs prizai, kuriuos įsteigė Vaikutėnų gyvenvietės gatvių gyventojai, pavienės šeimos, draugai, giminės, Utenos įmonės. 
Šventėje netrūko smagios muzikos. Šventinį koncertą pradėjo kapela „Ukvačiai“ (vadovas Gediminas Kaušylas), šventėje koncertavo Ugnė Vaitiekėnaitė, „Lietuvos balso“ konkyrso dalyvė Gerda Zaptoriūtė ir smagioji kapela „Sadūnai“ (vadovas Ramūnas Lisinskas).
Šventinį vakarą vainikavo Lino ir Valdo Lamauskų dovanoti fejerverkai. Už paramą organizuojant kasmetinę kaimo šventę, nuoširdžiai dėkojame rėmėjams: ūkininkui Alvydui Barsteigai, UAB „Nemuno vaistinė“, ūkininkams Sauliui ir Stasiui Zakarauskams, UAB „Proracing“ direktoriui Egidijui Tutinui, Klovinių akmenskaldžiams, Utenos medžiotojų klubui „Sakalas“, Pulkininko Prano Saladžiaus šaulių 9 – osios rinktinės šauliams Mindaugui Mickoniui, Osvaldui Vainiūnui, Šarūno Tranelio IĮ „Gėlių salonas“, Valdui Perminui, Ričardui Norvaišai, „Žūklė ir turizmo prekės“ savininkui Žilvinui Stukui, sporto ir sveikatingumo klubui RL GYM ir Gediminui Braukylai.
Nuoširdus ačiū Godai, Ugnei ir Linutei už vaikų kiemelį, Vidai ir Jolantai už loterijos paruošimą ir pravedimą, Laimai ir Aldonai Zabarauskaitėms, Linui Vaitiekėnui, Vidai Korsakienei ir Dainiui Komliauskui už sporto savaitę ir visiems visiems padėjusiems ir prisidėjusiems prie šventės organizavimo.

 Informacija Jūratės Bliuvienės