Spausdinti

2022 07 10 Bendra2022 m. birželio 29 d. - liepos 1 d. Vaikutėnų krašto bendruomenė, kaip ir kasmet prieš kaimo šventę organizavo sporto varžybas. Šiais metais sporto varžybos įvyko dėka Utenos seniūnijos, kuri įvairių rungčių nugalėtojams ir prizininkams įsteigė taures ir medalius. Buvo varžomasi penkiose sporto rungtyse, varžybose dalyvavo 109 dalyviai.

Birželio 29 d. į Vaikutėnų sporto aikštyną susirinko Vaikutėnų ir aplinkinių gyvenviečių vaikučiai su tėveliais, seneliais sudalyvauti estafečių rungtyse. Pasiskirstę į „Šaunuolių“ ir „Žaibo“ komandas vaikai atliko įvairias užduotis. Nugalėjo „Šaunuolių komanda“. Džiugu, kad tas pačias užduotis atliko tėvelių-senelių suburtos komandos „Rasa- Vaikutėnai“ ir „Sausra-Jotaučiai“. Laimėjo „Sausra-Jotaučiai“ komanda. Dalyvavo 16 dalyvių, o už juos sirgo nemaža sirgalių komanda. Visi dideli ir maži buvo apdovanoti saldžiomis dovanėlėmis.

Birželio 30 d. vyko žvejų varžytuvės, dalyvavo 11 dalyvių. Trečiąją vietą laimėjo Dovydas Kaleckas sužvejojęs 0,770 g. žuvies, antąją vietą Arnoldas Kaleckas sužvejojęs 0,945 g. žuvies, pirmoji vieta atiteko Tomui Perveneckui, kuris sužvejojo 0,980 g. žuvies. Visi nugalėtojai buvo apdovanoti nugalėtojų taurėmis ir medaliais. Apdovanoti paguodos prizais jauniausias žvejys Joris Berniūnas, vyriausias žvejys Virgis Liesis.

Liepos 1 d. buvo varžomasi smiginio, šaudymo ir krepšinio 3x3 rungtyse. Į smiginio varžybas susirinko net 38 dalyviai, džiaugiamės, kad smiginio varžybos yra populiariausia ir mėgstamiausia sporto šaka ne tik Vaikutėnuose, bet ir Utenos seniūnijoje. Trečią vietą laimėjo Karolis Ramoška, antrąją vietą laimėjo Gintarė Matiukė, o nugalėtojas Gintaras Trimonis.

Išbandyti akies taiklumą prie šaudymo lentos panoro 20 dalyvių. Labai džiugu, kad Vaikutėnuose auga jaunoji šaudymo mėgėjų karta, kuri priverčia pasitempti vyriausiuosius dalyvius. Trečiąją vietą laimėjo Luknė Budrytė, antrąją vietą laimėjo Rusnė Budrytė, nugalėjo Gintaras Trimonis.

Į krepšinio varžybas 3x3 susirinko 6 komandos iš Utenos, atvyko svečiai iš Vilniaus. Krepšinio varžybose dalyvavo 24 dalyviai. Trečiąją vietą laimėjo „And One“ komanda, antrąją vietą laimėjo „Sudervės“ komanda iš Vilniaus, o nugalėtojai „AAmotors“ komanda iš Utenos.

Dėkojame sporto organizatoriams Aldonai ir Laimai Zabarauskaitėms, Linui Vaitiekėnui, Dainiui Komliauskui, Vidai Korsakienei už surengtas sporto varžybas. Didelis AČIŪ visiems sportavusiems, atėjusiems pažiūrėti varžybų ir sirgusiems už saviškius. Iki kitų startų AČIŪ. Daugiau nuotraukų Vaikutėnų krašto bendruomenės facebook.

Informacija Laimos Zabarauskaitės