Spausdinti

2022 09 06 SportasSiekiant paskatinti sporto visiems plėtrą ir gyventojų fizinį aktyvumą gyvenamosiose vietose, kartu su Aukštaitijos rajonų savivaldybėmis Utenoje vyko antrosios Aukštaitijos seniūnijų sporto žaidynės. Pagal susiklosčiusią tradiciją savivaldybės surengė savo seniūnijų žaidynes ir geriausieji atstovavo savivaldybę regiono žaidynėse.

Gausias savivaldybių delegacijas atsiuntė Utenos, Anykščių, Molėtų, Kupiškio, Ukmergės, Ignalinos rajonai. Žaidynes vykdė Lietuvos sporto draugija „Žalgiris“ Utenos rajono taryba, Utenos daugiafunkcis sporto centras ir Utenos rajono savivaldybė. Projektą finansavo sporto rėmimo fondas.

Vyrų krepšinio varžybose nugalėjo Molėtai, antri buvo Anykščių ir treti Utenos atstovai. Tarp moterų pajėgiausios buvo Utenos, Kupiškio ir Molėtų krepšininkės. Veteranų grupėje nugalėjo Anykščių, antri buvo Ignalinos ir treti Utenos krepšininkai. Pliažo tinklinio varžybose stipriausi buvo Utenos, antri Ukmergės ir treti Molėtų tinklininkai. Parko tinklinio varžybose nugalėjo Ukmergė, antros liko Kupiškio ir trečios Molėtų tinklininkės. Šaškių varžybose regiono nugalėtojais tapo Utenos, antri – Kupiškio ir treti Anykščių sportininkai. Šachmatų varžybose nugalėjo Anykščiai, antrąją vietą iškovojo Kupiškis, trečiąją – Ignalina. Stalo teniso varžybose atkaklią kovą laimėjo Utenos atstovai įveikę Ukmergę ir treti liko Ignalinos atstovai. Taikliausi smiginio varžybose buvo uteniškiai – Laima Zabarauskaitė, Arvydas Dragūnas ir Gintaras Trimonis, įveikę Anykščių ir Ignalinos atstovus, kurie buvo treti.

Komandinėje įskaitoje nugalėjo Utenos rajono savivaldybė (45 tšk.), antri buvo Anykščių (31 tšk.) ir treti Molėtų (28 taškai) savivaldybės atstovai.

Tikimės, kad ateinančiais metais respublikos sporto organizacijos visus mėgėjiško sporto atstovus pakvies į seniūnijų žaidynių finalinį etapą.

Utenos daugiafunkcio sporto centro informacija