Spausdinti
Kategorija: Žemės ūkio aktualijos

Pareiškėjai, negalintys įvykdyti paramai gauti keliamų reikalavimų ar prisiimtų įsipareigojimų dėl sausros ir ūkininkaujantys teritorijoje, kurioje nepaskelbta stichinė sausra, turi pranešti apie tai Nacionalinei mokėjimo agentūrai (NMA), pateikdami įsipareigojimų neįvykdymo priežastis pagrindžiančius dokumentus.

Dėl įsipareigojimų vykdymo dalyvaujant su plotu susijusiose priemonėse
Jei pareiškėjai ūkininkauja teritorijose, kuriose oficialiai yra paskelbta stichinė sausra, ir stichinės sausros laikotarpiu dėl sausros negali laikytis taisyklėse nustatytų įsipareigojimų, tokie pareiškėjai neturi imtis jokių papildomų veiksmų. Pareiškėjai, negalintys įvykdyti tam tikrų paramai gauti keliamų reikalavimų ar prisiimtų įsipareigojimų dėl sausros ir ūkininkaujantys teritorijoje, kurioje nepaskelbta stichinė sausra, turėtų raštu informuoti NMA, pateikdami:
laisvos formos paaiškinimą, kuriame išdėstoma, kokio reikalavimo / įsipareigojimo ir dėl kokių priežasčių nesilaikoma;
savivaldybės / seniūnijos pažymą, kad pareiškėjo ūkyje dėl sausros susidarė situacija, dėl kurios jis negali įvykdyti įsipareigojimų.


Dėl įsipareigojimų vykdymo dalyvaujant Lietuvos kaimo plėtros programos investicinėse priemonėse
Jei paramos gavėjai, kurių veikla tiesiogiai susijusi su žemės ūkiu, ūkininkauja teritorijose, kuriose oficialiai yra paskelbta stichinė sausra, ir stichinės sausros laikotarpiu dėl sausros negali vykdyti prisiimtų įsipareigojimų, tokie paramos gavėjai neturi imtis jokių papildomų veiksmų.
Paramos gavėjai, kurių veikla tiesiogiai susijusi su žemės ūkiu, negalintys įvykdyti reikalavimų ar prisiimtų įsipareigojimų dėl sausros ir ūkininkaujantys teritorijoje, kurioje nepaskelbta stichinė sausra, turėtų raštu informuoti NMA, kartu su ataskaitomis pateikdami:
laisvos formos paaiškinimą, kuriame išdėstoma, kokio reikalavimo / įsipareigojimo ir dėl kokių priežasčių nesilaikoma;
savivaldybės / seniūnijos pažymą, kad paramos gavėjo ūkyje dėl sausros susidarė situacija, dėl kurios jis negalėjo įvykdyti įsipareigojimų.
Pažymėtina, kad tais atvejais, kai paramos gavėjo vykdoma veikla nėra tiesiogiai susijusi su žemės ūkiu, tačiau jis dėl sausros negali įvykdyti prisiimtų įsipareigojimų, paramos gavėjas turi pateikti NMA laisvos formos paaiškinimą, kuriame išdėstoma, kokio reikalavimo / įsipareigojimo ir dėl kokių priežasčių, susijusių su sausra, negali būti laikomasi, taip pat tai patvirtinančius dokumentus.

Pasirašytą paaiškinimą ir įrodančius dokumentus galima pateikti el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., taip pat pasirašytą paaiškinimą su priedais popierine forma galima pateikti tiesiogiai NMA arba atsiųsti paprastu ar registruotu paštu adresu: Blindžių g. 17, 08111 Vilnius. Tuo atveju, jeigu paaiškinimas su įrodančiais dokumentais teikiamas kartu su ataskaitomis, tai daroma per Žemės ūkio ministerijos informacinę sistemą (ŽŪMIS).

Nacionalinės mokėjimo agentūros prie Žemės ūkio ministerijos informacija