Utenos rajono savivaldybės administracija informuoja, kad vadovaujantis Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2016 m. balandžio 20 d. nutarimu Nr. 384 patvirtintomis Vietinės rinkliavos ar kitos įmokos už komunalinių atliekų surinkimą iš atliekų turėtojų ir atliekų tvarkymą dydžio nustatymo taisyklėmis (toliau – Taisyklės), komunalinių atliekų tvarkymo būtinosios sąnaudos turi būti perskaičiuojamos kiekvienais metais, atsižvelgiant į komunalinių atliekų tvarkymo sąnaudų pokyčius per praėjusius kalendorinius metus.
Komunalinių atliekų tvarkymo sąnaudos 2017 m. buvo 5,64 proc. didesnės už planuotas būtinąsias sąnaudas, t. y. pašalintas didesnis atliekų kiekis sąvartyne nei buvo planuojamas, išaugę duomenų bazės, programų aptarnavimo, administravimo kaštai ir kitos sąnaudas.

Atsižvelgdama į UAB „Utenos komunalininkas" pateiktus duomenis ir skaičiavimus, Utenos rajono savivaldybės taryba 2018 m. kovo 29 d. sprendimu Nr. TS-98 nustatė Įmokų už komunalinių atliekų surinkimą iš atliekų turėtojų ir atliekų tvarkymą dydžius Utenos rajono savivaldybėje, kurie bus taikomi nuo 2018 m. gegužės 1 d.
Atliekų turėtojai, kurie nėra susieti su konkrečiu nekilnojamojo turto objektu, bet naudojasi komunalinių atliekų tvarkymo paslaugomis, už 1 m3 atliekų sutvarkymą moka 22,16 Eur be PVM, o biologiškai suyrančių atliekų surinkimą – 11,97 Eur be PVM.

Joomla templates by a4joomla