Nuo 2020 m. rugsėjo 1 d. visi mokiniai, kurie mokosi mokyklose pagal priešmokyklinio ugdymo programą ar pagal pradinio ugdymo programą pirmoje klasėje, turi teisę į nemokamus pietus, nevertinant gaunamų pajamų.
Mokiniams socialinė parama (nemokamas maitinimas ir parama mokinio reikmenims įsigyti) skiriama, kai jie mokosi bendrojo ugdymo mokyklose, profesinio mokymo įstaigose, ikimokyklinio ugdymo mokyklose ar pas kitą švietimo teikėją (išskyrus laisvąjį mokytoją).
Mokiniai turi teisę į nemokamą maitinimą (pietūs, maitinimas mokyklų organizuojamose vasaros poilsio stovyklose) ir paramą mokinio reikmenims įsigyti šiomis sąlygomis (plačiau: Socialinės paramos mokiniams įstatymas https://e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAD/TAIS.279123/UnPbhnJvlx?jfwid=-1819orei8n
Paramos mokinio reikmenims įsigyti dydis yra 78 Eur vienam mokiniui. Dėl socialinės paramos mokiniams Utenos rajono savivaldybės teritorijoje deklaruojantys gyvenamąją vietą asmenys kreipiasi į seniūniją, kurioje deklaruoja gyvenamąją vietą, o deklaruojantys gyvenamąją vietą Utenos mieste – į Utenos rajono savivaldybės administracijos Socialinių reikalų ir sveikatos apsaugos skyrių (Utenio a. 4, Utena).
Dėl nemokamo maitinimo galima kreiptis nuo liepos 1 d. ir per visus mokslo metus, o dėl paramos mokinio reikmenims įsigyti – nuo liepos 1 d. iki spalio 5 d. Kreipimosi metu reikia turėti asmens tapatybės dokumentą, pažymas apie visų šeimos narių gaunamas pajamas (atsižvelgiant į aplinkybes – 3 paskutinių mėnesių iki kreipimosi mėnesio, prieš kreipimosi mėnesį einančio mėnesio arba kreipimosi mėnesio) ir kitus dokumentus.
Jeigu kreipimosi dėl socialinės paramos mokiniams metu šeima gauna piniginę socialinę paramą arba kreipiasi dėl priešmokyklinukų ir pirmokų pietų, pareiškėjas pateikia tik prašymą.
Kreipiantis socialinės paramos mokiniams vykdoma išankstinė klientų registracija internetu https://gyventojams.parama.utena.lt/#/login, tel. (8 389) 61 629, (8 389) 50 460 arba atvykus į Utenos rajono savivaldybės administracijos Socialinių reikalų ir sveikatos apsaugos skyrių (Utenio a. 4. Utena) 112 kab. Taip pat prašymus-paraiškas socialinei paramai mokiniams gauti galima teikti elektroniniu būdu per Socialinės paramos informacinę sistemą www.spis.lt.
Papildoma informacija teikiama tel. (8 389) 61 628, (8 389) 63 996 arba el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Joomla templates by a4joomla