2020 08 07 vaikutenaiRugpjūčio 6 d. Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas ir savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Zita Ringelevičienė, pavaduojanti administracijos direktorių, lankėsi Utenos seniūnijoje, susitiko su Vaikutėnų, Biliakiemio ir Pačkėnų bendruomenių atstovais.
Merą ir administracijos direktoriaus pavaduotoją kelionėje po seniūniją lydėjo seniūnas Saulius Gaižauskas. Pirmiausia buvo vykstama į Vaikutėnus, kuriuose apžiūrėtas administracinis pastatas po renovacijos, grožėtasi naujomis, dar dažais kvepiančiomis patalpomis, kalbėta apie jo įveiklinimą bei pagrindinės problemos – nuotekų šalinimo – sprendimo būdus. Buvo nutarta šiai problemai spręsti skirti lėšų, už kurias seniūnija galėtų įsirengti talpią, šiuolaikišką, gamtą tausojančią nuotekų surinkimo sistemą.
Biliakiemyje taip pat buvo apžiūrėtas šiuo metu rekonstruojamas administracinis pastatas, kalbėta apie jo perspektyvas, jau suremontuotose patalpose veikiantį vaikų dienos centrą, išklausyti bendruomenės pageidavimai.
Pačkėnuose susitikime su bendruomenės atstovais buvo kalbama apie miestelio traukos objekto – Raganų muziejaus – veiklą, perspektyvas, plėtrą, muziejaus darbuotojų iniciatyvas ir plėtrai reikalingas Utenos rajono savivaldybės pagalbą ir paramą. Buvo nutarta, atsižvelgiant iš muziejaus vadovių raštą su veiklos planu ir lėšų poreikiu, apsvarstyti lėšų minėtam planui įgyvendinti skyrimą ir pagal galimybes reikalingas lėšas skirti.
Susitikimai su Utenos seniūnijos bendruomenėmis turėjo ir kitą, pagrindinį, tikslą: pristatyti kultūros situaciją rajone, supažindinti su būsimais pasikeitimais seniūnijose, susietais su kultūros darbuotojų statusu ir pavaldumu. Kaip ir Saldutiškio seniūnijoje, Alvydas Katinas akcentavo, kad minėti pasikeitimai reikalingi siekiant suaktyvinti kultūrinę veiklą, pagerinti miestelių ir kaimų įvaizdį bei sutvarkyti kultūros procesus reglamentuojančią teisinę bazę. Tam įgyvendinti yra siūlomos du keliai: kultūrą seniūnijose perduoti į Utenos kultūros centro arba į vietos bendruomenių rankas. Kuris kelias priimtinas seniūnijoms – jų pasirinkimo dalykas. „Iš anksto informuoju, kad nei vienas kaimo kultūros centras, nei viena laisvalaikio salė nebus uždaryta, taip pat nebus atleisti už kultūrą atsakingi seniūnijos darbuotojai,“ – sakė Alvydas Katinas.
Išklausę situacijos ir numatomų pasikeitimų, susietų su kultūros situacija, pristatymą visų trijų seniūnijos administracinių centrų bendruomenės atstovai sakė, kad svarstys, kurį kelias jiems yra patrauklesnis ir efektyvesnis. Pasak Sauliaus Gaižausko, seniūnijos bendruomenės yra labai stiprios, veiklios, puikiai susitvarko, teikdamos socialines paslaugas seniūnijos žmonėms, tad tikėtina, kad ir su kultūros paslaugomis taip pat sėkmingai tvarkysis.

Utenos rajono savivaldybės informacija

Joomla templates by a4joomla