Artėja žiema. Norim nenorim ji pakoreguos mūsų gyvenimo bei keliavimo sąlygas. Graži žiema ir sniegas suteikia daug džiaugsmo, tačiau didesnis snygis sukelia ir  rūpesčių – Utenos seniūnijos kelius paverčia sunkiai pravažiuojamais ir vietomis atsiranda visai nepravažiuojamų atkarpų.            

        Utenos seniūnija sniego valymui turi v i e n ą traktorių, kuris turi nuvalyti apie 130 km inventorizuotų seniūnijos kelių. Utenos seniūnijoje gausu kelių į atokius vienkiemius, kuriuose gyvena šeimos turinčios mažamečių vaikų, senyvo amžiaus, vieniši asmenys, tad natūralu, jog iš karto nuvalyti visų kelių yra tiesiog fiziškai neįmanoma.

        Sniego valymas yra suskirstytas prioritetine tvarka:

  • Keliai, kuriais važiuoja mokykliniai autobusai.
  • Keliai, reikalingi privažiuoti, nuvykti pas gulinčius ar sunkiai sergančius ligonius.
  • Šeimos, nuolat gyvenančios viensėdžiuose ir turinčios mažamečių vaikų.

        Prašome Utenos seniūnijos atokių vienkiemių gyventojus ar jų artimuosius pažymėti reikalingo nuvalyti kelio ribas, kad jos būtų aiškios dirbančiai technikai. Žymėjimas atliekamas medžio strypais ant kurių būtų užkabintos ryškios audinio ar kitos medžiagos skiautės (pridedama nuotraukos, kaip tai turėtų atrodyti).

        Prašome Utenos seniūnijos gyventojų supratingumo, tolerancijos bei pakantumo, pagal galimybes padėkime vieni kitiems ir bendradarbiaukime. Seniūnija stengiasi ir toliau stengsis kelių valymą atlikti kaip įmanoma operatyviau.

Utenos seniūnijos seniūnas Saulius Gaižauskas

 

 

Joomla templates by a4joomla