2022 01 20 bedarbiaiUžimtumo tarnybos Utenos skyrius pradėjo bendradarbiavimo iniciatyvą, kuria siekiama skatinti gyventojų užimtumą bei mažinti socialinę atskirtį Utenos rajone. Numatomi susitikimai su atskirų rajono seniūnijų darbo ieškančiais gyventojais, kuriuose be savivaldos, seniūnijų, Užimtumo tarnybos atstovų dalyvaus ir darbdaviai.
Sausio 18 d. įvyko pirmoji „Darbo rinkos diena“ – susitikimas su nedirbančiais Utenos seniūnijos gyventojais. Per 30 seniūnijos gyventojų susitiko su rajono savivaldybės administracijos, Užimtumo tarnybos atstovais bei 4 darbdaviais – pramonės ir paslaugų sektorių įmonėmis, šiuo metu ieškančiomis įvairių pozicijų darbuotojų.
Susitikimą pradėjusi Utenos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Zita Ringelevičienė akcentavo kiekvieno žmogaus užimtumo svarbą. Ji pabrėžė, kad grąžinant nedirbančiuosius į darbo rinką, ypač ilgalaikius, padedame ne tik jiems, bet ir jaunajai kartai, kuri, matydama dirbančius tėvus, darbą laikys vertybe.
Užimtumo tarnybos Panevėžio klientų aptarnavimo departamento direktorė Audronė Biguzienė informavo apie numatomus LR Užimtumo įstatymo pakeitimus, kurie sąlygos daug glaudesnį savivaldos ir Užimtumo tarnybos bendradarbiavimą.
Į susitikimą atvykę darbo ieškantieji bendravo su Užimtumo tarnybos atstovais, dalyvavo darbo pokalbiuose. Dalis jų pratęs atrankas jau nuvykę į įmones. Tikimės, kad tolimesnės atrankos bus sėkmingos ir jau artimiausiu metu susitikimo dalyviai ras norimą darbą.
Užimtumo tarnybos Utenos skyriuje šiuo metu registruoti 103 Utenos seniūnijos gyventojai, kuriems suteiktas bedarbio statusas. Tarp registruotų šiek tiek daugiau vyrų – 56,3 proc. Darbo ieškančių seniūnijos gyventojų amžiaus vidurkis – 50 metų, trečdalis – priskiriami ilgalaikių bedarbių grupei.

Utenos rajono savivaldybės administracijos informacija

Joomla templates by a4joomla