IMG 20180408 132104Po Gavėnios ramybės ir Velykų susikaupimo, Atvelykio ir pavasario atėjimas sutinkamas itin džiaugsmingai – juk tai atsinaujinimo, atgimimo vilties šventė, dvasios džiaugsmas, kuriuo norisi pasidalinti su kitais. Šventė, kuomet dar kartą pasidžiaugiame prisikėlimo žinia.
Vaikutėnuose yra graži tradicija švęsti Atvelykį. Šiais metais taip pat labai laukėme šventės ir jai ruošėmės. Balandžio 5 dieną marginome kiaušinius vašku, kas vaikams labai patinka ir dar neatsibodo. Balandžio 6 dieną kiaušinius dekoravome dekupažo būdu, kurie gavosi labai įdomūs ir gražūs, dirbti buvo labai malonu. Balandžio 7 dieną gaminome stalo puošmenas, saldainių medį ir serviravome stalą, kuris atrodė gan keistai, bet įdomiai. Balandžio 8 dieną, 14 val., rinkosi norintieji atšvęsti mažąsias Velykėles. Šventę pradėjome dauždami margučius ir linkėdami vieni kitiems viso kas geriausia. Pabendravę, pasigėrėję puošmenomis, stalo serviravimu, paragavę atsineštus skanumynus, žaidėme įvairius komandinius žaidimus, tai „Aklasis dirigentas“, „Daržovės“, „Surask daiktus“ ir t.t. Daugiausiai emocijų sukėlė margučių ridenimas.
Po smagaus pasibuvimo, pasidžiaugus gamtos dovanota šilta diena, atėjo laikas vėl įsisukti į kasdienių darbų sūkurį. Švenčių dar bus – dar tik prasideda naujas gyvenimo ciklas, kuriame atsiras vietos viskam, ir sunkiems darbams ir smagiems pasilinksminimams. Ačiū visiems atėjusiems, o ypač vaikams, kurie įdėjo daug darbo, kad mūsų šventė būtų graži, įdomi ir linksma.

Informacija Vilijos Puodžiukienės, nuotraukos Vidos Masiulienės ir Jūratės Bliuvienės

Joomla templates by a4joomla