20180728 12018 m. liepos 28 d. vaikutėniškiai tradiciškai susitiko kaimo šventėje. Šiais metais ji buvo išskirtinė – Vaikutėnų krašto bendruomenė šventė 15-os metų gyvavimo jubiliejų, atkurtos Lietuvos šimtmetį. Iškilmingai buvo pristatyta ir Spitrėnų parapijos klebono Povilo Klezio pašventinta bendruomenės vėliava.
Po vėliavos šventinimo Lietuvą ir mūsų bendruomenę sveikino seimo narys Edmundas Pupinis, tarybos narys Algirdas Žukas, Utenos seniūnijos bendruomenės pirmininkas Donatas Račinskas bei Pačkėnų krašto bendruomenė su įdomiausiais linkėjimais. Be to Lietuvą ir bendruomenę išradingai pasveikino Sodų, Beržų, Zarasų ir Parko gatvių gyventojai. Bendruomenės pirmininkė Ligita Žigelienė paantrino Istorijos tyrinėtojui, visuomenės veikėjui Dariui Kuoliui, kuris yra sakęs, kad labai svarbus emocinis santykis su vėliava, nes vėliavos turinį sukuria kartos, ir visus pakvietė pavartyti istorijos lapus ir prisiminti akimirkas nuotraukų parodoje „Viskas praeina“, esančioje šalia kultūros centro, kurią paruošė Vida Masiulienė bei pasigrožėti vaikų kurtų paveikslų paroda „Vasaros vėjas“, kurią su vaikais paruošė Vilija Puodžiukienė ir pasinaudoti galimybe – įsiamžinti istorinėje foto sienoje.
Šventės metu buvo pagerbta vaikutėniškė Elena Vaškevičienė sulaukusi garbingo 80-tojo jubiliejaus. Tylos minute pagerbtas Edvardas Kazakevičius, kuris anapilin išėjo skaičiuodamas 80 – tuosius gyvenimo metus.
Vaikutėniškiai pasidžiaugė, kad kaime užgimė net keturi šimtmečio vaikai. Buvo pagerbti ir atsiminimo dovanomis apdovanoti Žydrūnas ir Ieva Bukauskai, auginantys dvynius Meilę ir Vėją, Akvilė ir Mindaugas Bartašiūnai, auginantys dukrelę Emiliją, Indrė ir Andrius Grašiai, auginantys sūnų Gustą.


Laima Zabarauskaitė pristatė, visą savaitę iki šventės, vykusių sportinių varžybų rezultatus. Taip pat, šventės metu gyventojai ir svečiai noriai įsitraukė į sportinę rungtį „Gyvenimo draugo nešimas“. Tai buvo pirmą kartą organizuojama sportinė rungtis – saugus žmonos arba draugės nešimas. Dalyvavo šešios poros, kurios sulaukė didžiulio žiūrovų palaikymo. Užsivilkę saugos liemenes ir išklausę saugaus nešimo instruktažą, dalyviai linksmai nusiteikę varžėsi. Besileidžiančios saulės spinduliai atspindėjo dalyvių saugią aplinką, kuri buvo jų skiriamasis ženklas. Nugalėjo Ovidijus ir Diana Baliuliai, antri Arūnas Juzėnas ir Erika, treti Alvydas ir Ligita Žigeliai. Nugalėtojai ir prizininkai gavo dovanų saugaus eismo priemonių su saugaus eismo atributika. Nestigo ovacijų, palaikymo šūksnių ir juoko.
Už galimybę surengti tradicinę šventę ir švęsti gimtadienį Vaikutėniškiai dėkojo rėmėjams:
Ūkininkui Alvydui Barsteigai (Šinšilų ūkis), UAB „Nemuno Vaistinė”, Sauliui ir Stasiui Zakarauskams, UAB „Proracing” (Egidijus Tutinas), Klovinių akmenskaldžiams (Rimantas Greičiūnas), Mindaugui Mickoniui, Osvaldui Vainiūnui, Eugenijui Vanagickui, Algio Trinkūno agroservisui „Agrenta“, Šarūno Tranelio „Gėlių salonui“, Valdui Perminui, UAB „Utenos reklama“, Ž. Stuko „Žūklė ir turizmo prekės“, Lietuvos šaulių sąjungos Plk. Prano Saladžiaus 9-osios rinktinės 902 -os kuopos šauliams, Utenos kultūros centrui. Didžiausias Ačiū patikimiausiam informaciniam partneriui „Iš lūpų į lūpas“ ir žinoma laikraščiui „Utenos diena” bei portalui www.udiena.lt.

Gimtadienis neapsėjo be dovanų, gimtadieninio torto, žuvienės, šauliškos košės bei suneštinių vaišių. Susirinkusiuosius linksmino Molėtų kultūros centro liaudiškos muzikos kapela „Luokesa“, vadovė Valė Umbrasienė, Utenos kultūros centro Daugailių skyriaus jaunimo kapela „Daugailių berniokai“, vadovas Petras Leleika ir Utenos kultūros centro grupė „Intervalas“, vadovas Rimanats Sinica. Šventę vainikavo, nušviesdami Vaikutėnų dangų, fejerverkai. Daugiau nuotraukų Vaikutėnų krašto bendruomenės facebook.

Informacija Ligitos Žigelienės, Laimos Zabarauskaitės

Joomla templates by a4joomla