211057889817270Adventas – susikaupimo ir tylos metas, kuriame mes ieškome kelio ne tik į savo namus, bet ir į savo širdies gelmę... Viena šio laikotarpio tradicijų – advento vainikų darymas. Jis yra apskritimo formos, nes apskritimas simbolizuoja amžinumą bei vienybę, kartu vainikas yra karaliavimo bei pergalės ženklas.
Lapkričio 30 d. Vaikutėnų krašto bendruomenėje vyko adventinių vainikų parodos – konkurso ir labdaros vakaro „Širdis pripildyk gerumu“ baigiamasis renginys. Šiais metais norėjome, kad adventinis vakaras visiems susirinkusiems įsimintų, kaip gerumo, paramos ir vilties vakaras, nutiesiantis kelią ten, kur labiausiai jis reikalingas. Trečią kartą organizuojama adventinių vainikų paroda – konkursas tampa tradiciniu bendruomenės renginiu. Adventinių vainikų daryti, jų žiūrėti bei vertinti į Vaikutėnų laisvalaikio centrą susirenka nemažai vaikų ir suaugusių. Šiais metais parodoje buvo pristatyti 47 rankų darbo vainikai, į kuriuos kiekvienas sudėjo visas savo idėjas ir širdį. Vainikus pynė, puošė ir juos paaukojo labdarai 26 (15 vaikų ir 11 suaugusių) Vaikutėnų krašto gyventojai. Lapkričio 27-30 dienomis vyko adventinių vainikų paroda-konkursas ir balsavimas, kuriame rinkome meniškiausią, originaliausią, adventiškiausią, šventiškiausią ir žiemiškiausią vainiką. Parodą apžiūrėjo ir vertino 68 lankytojai. Šios idėjos sumanytoja ir puoselėtoja Vilija Puodžiukienė įsteigė 5 nominacijas, kurių autoriai buvo apdovanoti piniginiais prizais. Susumavus rezultatus meniškiausias vainikas išrinktas Nr. 14, autorė Lina Lingytė, originaliausias Nr. 26, autorė Vida Masiulienė, adventiškiausias Nr. 28, autorė Vaiva Tranelienė, šventiškiausias Nr. 32, autorė Goda Raslanaitė ir žiemiškiausias Nr. 40, autorė Rimutė Sinkevičienė.


Atvykęs Spitrėnų parapijos klebonas Povilas Klezys pašventino sukurtus adventinius vainikus ir pasidalino mintimis apie Adventą. Renginyje dalyvavo Utenos seniūnijos seniūnas Saulius Gaižauskas, vyresn. specialistė Zenona Valiukienė, socialinė darbuotoja Rima Petrošienė, Socialinių reikalų ir sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Inga Šakalienė, svečiai iš Utenos ir kaimyninių bendruomenių, bei Vaikutėnų krašto gyventojai. Pasidžiaugę sukurtais adventiniais vainikais, kalbėjusieji akcentavo, kad reikia dalintis gerumu, užuojauta, ištiesti paramos ranką tam, kam jos labiausiai reikia, o kartu galima labai daug nuveikti. Renginio eigoje, seniūnas S. Gaižauskas apdovanojo fotonuotraukų konkurso „Keičiasi metų laikai, keičiasi gamta“ nugalėtojus ir dalyvius. Diplomais ir prizais apdovanota I vietos laimėtoja Genė Baranauskienė, II vietos - Ieva Mašanauskienė, III vietos - Laima Zabarauskaitė. Kitiems dalyviams įteiktos padėkos.
Adventinį labdaros vakarą ,,Širdis pripildyk gerumu“, dalyviai prisidėjo prie mūsų labdaros renginio savo gerumu, įsigydami pašventintų adventinių vainikų. Tokiu būdu jie prisidėjo prie mažos mergaitės gerovės ir svajonės išsipildymo, kuriai ir atitenka suaukoti pinigėliai. Vakaro metu apmąstyti išsakytas mintis, pagalvoti apie gyvenime atsirandančius sunkumus, galėjome klausydami atlikėjų Leono ir Broniaus atliekamų dainų bei gitaros garsų.
Vaikutėnų krašto bendruomenė dalyvaudama projekte „Eismo saugumas bendruomenėse“, dovanojo mergaitei ir jos globėjai saugaus eismo atributikos. Skaitydamos knygeles apie saugų eismą, užsidėjusios saugos liemenes bei įvairių rūšių atšvaitus, visada bus saugios kelyje. Visi susirinkusieji taip pat dovanų gavo po atšvaitą, kad saugiai pasiektu namus. Nors ir mažytis, bet visada dėvimas atšvaitas gali išgelbėti žmogaus gyvybę.
Ačiū norime tarti visiems, kurie prisidėjo prie šio labdaros renginio, darydami vainikus, vaišindami namuose keptais saldumynais, skirdami dainų posmus. Ačiū visiems atėjusiems, dalyvavusiems ir aukojusiems. Ačiū už Jūsų gerumą.

Informacija Laimos Zabarauskaitės, nuotraukos Jūratės Bliuvienės, Vidos Masiulienės, Zenonos Valiukienės, Ingos Šakalienės.

 

Daugiau nuotraukų matysite Vaikutėnų krašto bendruomenės facebook paskyroje

Joomla templates by a4joomla