82019 06 28 logotipas

Vykdydami projektą „Pažinkime savo kaimyną“ Utenos seniūnijos bendruomenės 2019 m.  spalio 12 dieną, nepabūgę blogo oro išsiruošė į kelionę. Pirmiausiai nuvykome į Kriaunų bendruomenę, kur mus pasitiko bendruomenės pirmininkas Eugenijus Driskius. Pirmiausiai sustojome prie didingo Bradesių ąžuolo. Šalia gyvenanti šeimininkė atėjusi papasakojo, kaip rugsėjo mėn. į ąžuolą trenkė žaibo iškrova, giliausias randas matosi nuo viršaus iki šaknų. Vėliau užkopėme į Sartų apžvalgos bokštą, kuris pagal aukštį yra trečias Lietuvoje. Iš viršaus atsivėrė nuostabi Sartų ežero ir jo apylinkių panorama. Važiuodami į Kriaunį miestelį stabtelėjome prie Baršėnų akmens, pastatyto šią vasarą, šio kaimo protėvių atminimui. Vėliau susitikome su Kriaunų kaimo bendruomenės atstovais, paragavome garsios Kriaunų košės, netgi susipažinome su moterimi, kuri šią košę virė jau 100 kartų ir išvirė virš tonos košės. Dabar savo patirtį ir receptą perdavė jaunesniems.
Vėliau vykome į Rokiškio muziejų, dalyvavome muilo edukacijoje-visi parsivežėme po gabalėlį kvepiančio, savo pasigaminto muilo. Toliau keliavome į Adomynės dvarą, kur mūsų laukė dainos, šokiai ir pagrabinės bandelės.
Visų dalyvių vardu noriu padėkoti Eugenijui Driskiui, Kriaunų bendruomenės pirmininkui už apžvalginę ekskursiją po Sartų apylinkes, už šiltą priėmimą ir operatyviai išsprendus problemą, kai sulūžo mūsų autobusas.
Kad ir ne koks oras pasitaikė, kelionė puiki, daug įspūdžių, pasidalinome patirtimi, gimė naujų idėjų, užsimezgė nauji ryšiai. Ačiū visiems.

Informacija   ir nuotraukos Danos Žigienės

Daugiau nuotraukų Pačkėnų krašto bendruomenės facebook

 

  

Joomla templates by a4joomla