3Gražiai rudeniškai lietingą spalio 17-osios popietę, pakviesti Vidutės Padlipskienės rinkomės į laisvalaikio centrą, paminėti vienos iš svarbiausių mūsų daržo kultūrų, tituluotos netgi „Karalienės“ vardu – Bulvės dieną.

Vidutė gražiai papasakojo bulvių atsiradimo Lietuvoje istoriją. Lietuvoje bulvės masiškai  pradėtos auginti nuo XIX amžiaus vidurio, atplukdytos iš Pietų Amerikos į Ispaniją, o paskui pasklido ir po visą žemyną.

Šiandien bulvės yra svarbi žemės ūkio kultūra visame pasaulyje. Iš jų pagaminama daugybė maisto ir kitų produktų.

Labai smagu, kad popietėje dalyvavo visada laukiami seniūnas Saulius Gaižauskas, seniūnijos specialistai Rima, Aistė, Darius.

Į popietę susirinkusios moterys atsinešė pagamintų patiekalų iš bulvių, kuriuos gamina savo namuose. Vaišinomės bulvėmis su šaltibarščiais, bulviniais vėdarais, žemaičių blynais, bulvinių kleckelių sriuba, bulvinėmis salotomis su silke, bulviniais saldainiukais.

Kalbėjęs seniūnas, pasveikino visus susirinkusius su smagia popiete, palinkėjo gražių darbų ateityje.

Gerbiama Dalia Mikolaitienė prieš daugelį metų yra sukūrusi odę bulvei. Nors pati autorė popietėje negalėjo dalyvauti, bet jos sukurtą „Odę bulvei“ paskaitė Elvyra Vigėlienė.

O kad smagiau būtų popietėje maloniai sutiko dalyvauti ir mus palinksminti smagia muzika ir dainomis muzikantas Jonas Noreika.

Popietės metu dainavome dainas, minėme mįsles. Išsiskyrėme su gera nuotaika ir pamąstymais, galbūt reikėtų tęsti „bulvės dienos“ tradiciją.

Inf. Elvyros Vigėlienės, nuotraukos Aistės Bernotienės ir Vidutės Padlipskienės

 

 

Joomla templates by a4joomla