Bendra 202108142021 m. rugpjūčio 14 d. Biliakiemio laisvalaikio centro kiemelyje vyko Utenos seniūnijos bendruomenės organizuojama tradicinė Žolinės šventė, kuri prasidėjo Šv. Mišiomis gražioje Biliakiemio bažnytėlėje. Šv. Mišias aukojo kunigas Povilas Klezys. Vėliau visi rinkosi į kiemelį. Šventės atidarymui,  renginio vedėja Vidutė Padlipskienė, pakvietė seniūną Saulių Gaižauską pakelti vėliavą. Susirinkusius sveikino ir gražios šventės linkėjo Seimo narys Edmundas Pupinis, kunigas Povilas Klezys ir Utenos seniūnijos seniūnas Saulius Gaižauskas. Renginio metu seniūnas pasveikino kunigą Povilą Klezį, trijų - Spitrėnų Švč. Mergelės Marijos Taikos Karalienės, Sudeikių Švč. Mergelės Marijos ir Biliakiemio Švč. Mergelės Marijos Vardo parapijų kleboną - administratorių 40-ies metų kunigystės proga.  Šventėje pasveikinti garbingo amžiaus sulaukę jubiliatai. 80 – ties metų jubiliejų šiais metais švenčia Bronius Bučinskas iš Šeduikių, Lucija Puriuškienė iš Biliakiemio, Juozas Jasgevičius, Ciprijonas Bajorūnas iš Alių, Lionė Girniuvienė ir Liongina Leipuvienė iš Medenių. 90 – ties metų jubiliejų švenčia Vanda Ona Vilūnienė iš Mockėnų, o 80 - metė Bronislava Bikuvienė, 90 - metės Veronika Birutė Mikulėnienė ir Adėlė Ramonienė bei 95 metų Elena Jurgilia Ruzgienė ir Zosė Vigėlytė dėl sveikatos sutrikimų į šventę neatvyko. Šie sukaktuvininkai bus aplankyti namuose.  Jubiliatus sveikino Utenos seniūnijos seniūnas Saulius Gaižauskas - rišo juostas, teikė gėles ir šiltas dovanas – mezginius, kuriuos paruošė Jurgita Araminienė. Jubiliatus sveikino ir Biliakiemio vaikų dienos centro ,,Aitvaras“ vaikai ir mokytojos. Jiems  skaitė eiles, dovanojo dovanėles ir  į dangų leido spalvingus balionus.

     Šventės metu visada kalbama apie sporto mėgėjų varžybas ir jų pasiekimus. Seniūnas Saulius Gaižauskas pasidžiaugė Utenos seniūnijos iškovota II vieta rajono seniūnijų sporto žaidynėse. Rugpjūčio 7 d. Biliakiemio sporto aikštyne vyko Medenių krašto bendruomenės organizuojamos krepšinio 3x3 ir tinklinio varžybos, o renginio metu bendruomenės pirmininkas Deimantas Žibėnas  paskelbė sporto varžybų rezultatus ir apdovanojo nugalėtojus.

     Šventėje veikė kunigo Povilo Klezio vaikystės ir ankstyvos jaunystės medžio drožinių paroda, o kunigas kaip visada visus vaišino ledais. Mažieji šventės dalyviai šokinėjo ant batutų, su didžiuliu noru jodinėjo poni arkliukais, žaidė žaidimus. Kiti važinėjosi dviejų žirgų traukiama karieta. Nors lietutis kažkiek ir pamaišė, bet žiūrovai neišsibėgiojo.

Šventinį koncertą pradėjo Biliakiemio vaikų dienos centro „Aitvaras“ mergaitės. Netruko smagios muzikos ir dainų. Koncertavo Valdas Žvinys,  Rasa ir Gintautas Zitikiai ir grupė „Atsimink“ (vad. Arūnas Kairys).

 Nuoširdžiai dėkojame šventės rėmėjams:  Utenos rajono savivaldybei, Utenos kultūros centrui, šventės garso operatoriams Jorūnui Janaudžiui ir Rimantui Sinicai, RL Gym sporto klubui, Leonardui Rinkevičiui  už pramogą su žirgais, Jurgitai Araminienei,  Utenos medžiotojų klubui „Ąžuolija“ vad. Sigitui Steibliui, Rasai ir Rimantui Zitikiams, Valdui Žviniui ir grupei „Atsimink“ vad. Arūnui Kairiui.

 Ačiū visiems prisidėjusiems prie šventės organizavimo.

 Nuoširdžiai ačiū šventės dalyviams.

Tekstas Vidutės Padlipskienės, nuotraukos Z. Valiukienės, I. Kaminskienės ir V. Padlipskienės

  

     

Joomla templates by a4joomla