suniukaiLietuvoje įsigaliojo privalomas kačių, šunų ir šeškų ženklinimas mikroschemomis bei draudimas prekiauti augintiniais lauko sąlygomis ir turgavietėse.

„Nuo 2021 m. gegužės 1 d. katės, šunys ir šeškai privalo būti ženklinami mikroschemomis ir registruojami Gyvūnų augintinių registre, – informavo Utenos rajono savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Rosita Deveikienė –. Už katės, šuns ar šeško paženklinimą mikroschema ir įregistravimą Gyvūnų augintinių registre atsako jų laikytojas ar savininkas.“


Nuo 2021 m. gegužės 1 d. naujai atvesti šunys, katės, šeškai turės būti suženklinti mikroschemomis ir užregistruoti per keturis mėnesius, iki 2021 m. gegužės mėn. atvesti gyvūnai turės būti suženklinti mikroschemomis ir registruoti per metus, t. y. iki 2022 m. gegužės 1 d., bet ne vėliau kaip iki perdavimo kitam savininkui ar laikytojui.
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos duomenimis, šiuo metu bendras šalyje paženklintų ir Gyvūnų augintinių apsaugos registre sregistruotų gyvūnų augintinių (šunų, kačių, šeškų) skaičius siekia beveik 156 tūkst., iš jų šunų – beveik 108 tūkst., kačių – 47 tūkst.
Daugiau skaitykite Lietuvos Respublikos gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatyme https://e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAD/TAIS.46424/asr

www.utena.lt

Joomla templates by a4joomla